Keepershandschoenen

Waarom handschoenen met vingerbescherming kopen?

reusch.prisma.s1.evolution.junior.blauw.oranje.

Waarom keepershandschoenen met fingersave kopen?

handschoenen met vingerbescherming

handschoenen met vingerbescherming

handschoenen met vingerbescherming, Je hebt anno 2017 keepershandschoenen in alle kleuren, soorten en maten. Een goede keuze maken kan vrij lastig zijn. KeepersTalent probeert altijd goed te luisteren naar de wensen van de klant en iedereen te helpen met het maken van de juiste keuze. In deze blog leggen wij uit wat fingersave precies is en wat het voordeel is van handschoenen met vingerbescherming.

Wat is fingersave?

Fingersave oftewel vingerbescherming zijn kleine, platte stokjes die aan de achterkant van het vingergedeelte van de keepershandschoen zitten verwerkt. zie onderstaande foto. De fingersave heeft als doel dat de vingers niet naar achteren kunnen klappen en zichzelf kunnen overstrekken. Uiteraard moeten de vingers wel soepel naar voren kunnen bewegen anders wordt het klemvast pakken van een bal een bijzonder lastig verhaal. Het voordeel van voetbal handschoenen met fingersave is dat de kans op vingerblessures vele malen kleiner is.

Jonge keepers met weinig ervaring weten niet exact in welke houding zij hun handen moeten positioneren bij het tegenhouden van een bal. Voor deze doelgroep kan het verstandig zijn om keepershandschoenen met vingerbescherming te kopen. Mensen die anti-fingersave zijn beweren weer het tegendeel en hebben de volgende mening: “Als jonge keepers hun hele leven met vingerbescherming spelen, trainen zij hun vingers niet en is later de kans op vingerblessures groter omdat zij nooit hebben geleerd kracht te zetten met hun vingers.

Zwakke plek

Vingerblessures en keepers gaan hand in hand samen. De meeste keepers die al een tijdje onder de lat staan hebben dit probleem wel eens of meerdere keren ervaren. Ontzettend vervelend en je merkt ook dat de vinger die gekneusd/gebroken was, een zwakke plek blijft voor de komende maanden/jaren. Keepers die eenmaal een vingerblessure hebben opgelopen kiezen er in het vervolg vaak voor om toch met fingersave te keepen. Omdat de fingersave die keeper een veilig gevoel geeft. Ook wil ik er even aan toevoegen dat fingersave GEEN garantie is op het voorkomen van vingerblessures alleen dat het de kans verkleint op vingerblessures.

Verwijderbare fingersave

Tegenwoordig heb je ook de mogelijkheid om keepershandschoenen met verwijderbare fingersave te kopen. Bij deze keepershandschoenen kan de keeper zelf de keuze maken waar hij voor kiest. Door middel van een klittenband op de backhand is het mogelijk om de fingersave uit de handschoen te verwijderen of deze te laten zitten. Wat jij zelf als doelman het fijnste vindt.

Verschillende benamingen van de stokjes achter je vingers.

Er zijn verschillende benamingen voor fingersave. Het eerste merk dat bescherming achter de vingers introduceerde was adidas en het kwam met de naam ‘fingersave‘. Vandaar dat deze benaming het vaakst wordt gebruikt. Het beschermingssysteem is bij vrijwel elk merk identiek, alleen heeft het een andere naam.

Adidas – Fingersave

Uhlsport – Supportframe

Reusch – Ortho-Tec

Sells – Guard

Puma – Protect

Stanno – Fingerprotection

Nike – Spyne Pro

Wel of geen vingerbescherming?

Wat is nou beter: keepen met voetbalhandschoenen mét fingersave of juist zónder bescherming achter de vingers? Het antwoord is simpel: het beste is om te spelen zonder vingerbescherming. Er zijn vrijwel geen professionele doelmannen die het gebruiken en dat is logisch. De bewegingsvrijheid van de vingers is dan groter en hierdoor heb je meer kans om de bal te vangen. Wel raden we jonge sluitposten aan om altijd te beginnen met fingersave voetbalhandschoenen. Hierdoor is de kans aanzienlijk kleiner dat je een blessure oploopt. Het is mogelijk dat de vingers achterover buigen bij het vangen van de bal en je iets kunt breken. Soms zal je de schade de rest van je leven bij je dragen en dat is natuurlijk erg vervelend.

Mocht u nog vragen hebben over keepershandschoenen met fingersave dan kunt u altijd contact opnemen met ons!

Bestel HIER handschoenen met vingerbescherming

 

Beginnende keepers kunnen beter met fingersave spelen

De meeste jeugdkeepers die beginnen met keepen, kopen hun eerste paar handschoenen met vingerbescherming. Het voordeel hiervan is dat ze beter beschermd zijn en dat de kans op vingerblessures minder groot is. Het nadeel van keepershandschoenen met fingersave kopen is dat je luie vingers creëert. De keeper wordt niet gedwongen om kracht te zetten met zijn vingers, omdat de vingerbescherming toch voorkomt dat zijn vingers naar achtere klappen. Nog een nadeel van fingersave is dat het een stuk moeilijker is om een vast te maken om bijvoorbeeld hoge ballen weg te stompen.

Nog een leuk feitje om te weten. Ruim 90% van alle professionele keepers speelt zonder fingersave. Bijna iedere keeper begint zijn of haar carrière met fingersave en vroeg of laat stopt bijna iedereen er mee. Twijfel je heel erg of je wel of geen fingersave moet kopen. Kom dan snel naar onze goalyeeperswinkel in Breda. Onze medewerkers adviseren je graag over deze kwestie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *