Keeperskleding

Keepershelmen

Full90.Keepershelm.zwart.

Keepershelmen

Keepershelmen, In het voetbal is het helaas normaal dat je door blessures (tijdelijk) niet meer kunt voetballen of keepen. Gelukkig valt het in de meeste gevallen wel mee, aangezien het meestal blessures aan de voeten of benen betreft. Het kan echter ook veel erger. Denk aan hersenletsel. In dat geval kan je hier de rest van je leven last van hebben. Daarom raden we bij KeepersTalent een keepershelm aan. We zijn het met je eens: het ziet er niet uit. Maar je hebt er echt iets aan.

Nieuws

Het dragen van een keepershelm is de laatste tijd veel in het nieuws. Er is namelijk een 13-jarige doelman van voetbalvereniging MvR in ‘s-Heerenberg overleden. De jongen overleed nadat hij in botsing kwam met een speler van de tegenstander tijdens de wedstrijd.

“De jonge doelman overleed na een ‘gewoon’ duel in zijn wedstrijd van vandaag. We leven mee met zijn nabestaanden en de leden van MvR. We zullen er voor MvR zijn”, zo schrijft Jan Dirk van der Zee (directeur amateurvoetbal van de KNVB) op Twitter. Ook GVV Unitas besloot eerder om het dragen van een keepershelm verplicht te stellen bij kinderen tot 14 jaar.

Cijfers

Elk jaar worden er bij circa 15.000 voetballers en keepers hoofd- en hersenletsel geconstateerd. Wetenschappelijk onderzoek wijst echter uit dat 85% van het sport gerelateerde hersenletsel niet opgemerkt wordt. De kans is daarom groot dat er zo’n 100.000 voetballers rondlopen die niet eens weten dat ze hersenletsel hebben. We raden je dan ook aan op altijd een keepershelm te dragen tijdens trainingen en wedstrijden.

Petr Cech

Petr Cech is de doelman van Arsenal. Hij begon in januari 2007 met het dragen van een helm tijdens wedstrijden, nadat hij drie maanden moest herstellen van een schedelbasisfractuur. De Tsjechische goalie, destijds sluitpost van Chelsea, liep de blessure op nadat hij in botsing kwam met Stephen Hunt van Reading. Sindsdien is het voor hem noodzakelijk om altijd een helm voor keepers onder de lat te dragen en is hij een voorbeeld voor vele jonge keepers.

Bestel HIER de keepershelm

Bekijk HIER ons YouTube kanaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *