Keepershandschoenen

Vaseline gebruiken op keepershandschoenen

vaseline.op.keepershandschoenen

Je ziet het hedendaags steeds vaker. Keepers die hun handschoenen helemaal ondersmeren met vaseline. Andries Noppert zag je het tijdens het WK in Qatar ook regelmatig doen. Waarom doen keepers dit en wat zijn de voor- en nadelen van je keepershandschoenen insmeren met vaseline. KeepersTalent heeft het antwoord op deze vraag.

Voordelen van fingersave op je keepershandschoenen:

Je hebt meer grip. Zeker tijdens natte weersomstandigheden. Iedere doelman heeft wel eens tijdens kletsnatte weersomstandigheden onder de lat gestaan en dan is het vrijwel onmogelijk om ballen klemast te pakken. Door vaseline om de foamlaag van je handschoenen te smeren. Krijg je meer grip. Vaseline heeft een plakkerige werking dus vandaar dat de bal beter blijft plakken aan de handschoenen.

 

Nadelen van fingersave op je keepershandschoenen:

Dat is een hele simpele. Je keepershandschoenen droger veel sneller uit dan gemiddeld waardoor de ze ook eerder kapot gaan. De kans dat je foamlaag scheurt is vele malen groter. Professionele doelmannen worden gesponsord door de keepersmerken. Uhlsport sponsort meer dan 100 professionele keepers over de gehele wereld. Voor deze doelmannen is het geen groot probleem als de handschoenen uitdrogen. Voor de amateur keepers (zoals jij en ik) is het geen doen om iedere week nieuwe handschoenen te kopen.

Wast is de oplossing?

Kom je tot de conclusie dat je weinig grip hebt als het regent. Koop dan een extra paar aqua keepershandschoenen. Aqua keepershandschoenen hebben een zachte foamlaag. Het water trekt beter in de handschoenen waardoor je meer grip hebt. Helaas gaan de handschoenen sneller kapot maar de grip is vele malen beter. Zijn je keepershandschoenen bezig aan de laatste weken, dan kun je natuurlijk altijd vaseline gebruiken om meer grip te krijgen. Doet dit alsjeblieft alleen met oude handschoenen en niet bij een nieuw paar.

Keepershandschoenen kopen met 10% korting. Klik dan hier en gebruik de code: 101010 bij het afrekenen.