Keepershandschoenen

Tips keepershandschoenen kopen online

Tegenwoordig zijn er in iedere stad meerdere sportwinkels te vinden, deze sportwinkels zijn meestal ingericht op meerdere sporten: denk aan voetbal, hockey, tennis, etc. Jammer genoeg zijn er weinig winkels die aandacht schenken aan de keepers. Vaak zijn er in deze zaken een paar modelletjes keepershandschoenen te vinden, maar dat is eigenlijk niet genoeg. Dit is tevens de reden dat KeepersTalent is ontstaan. Iedere keeper moet de kans krijgen om voor een betaalbare prijs met goed materiaal te kunnen spelen, ons assortiment is dan ook volledig gericht op de keepers. Nu hebben wij maar 1 vestigingslocatie, namelijk in Breda. Dit kan voor sommigen te ver rijden zijn, het is dan ook logisch dat men vaak op online bestellen uitkomt. In deze blog ga ik een aantal dingen benoemen waar je op moet letten wanneer je besluit om online een paar keepershandschoenen te kopen.

Op onze webshop heb je enorm veel keuze als het gaat om handschoenen, dat maakt het erg lastig om een keuze te maken. Om het wat makkelijker voor jezelf te maken, is het belangrijk dat je een selectie gaat maken. Dit doe je door eisen te stellen aan een handschoen. Alle aspecten die niet binnen deze eisen vallen, kun je wegstrepen en dan hoef je dus ook niet meer naar die handschoenen te kijken. Houd bij het selecteren rekening met de volgende aspecten:

 

1. Maat

Voordat je gaat kijken voor je nieuwe handschoenen, is het handig om te weten welke maat je nodig hebt. Stel je hebt een maatje 5, dan vallen alle handschoenen die vanaf maat 7 beginnen bijvoorbeeld al af. Je kunt je maat van tevoren opmeten met behulp van de maattabel, deze kun je terugvinden bij de producten op onze site. Links hiervan is in het klein te zien hoe zo’n maattabel eruit ziet.

Als je kleding of schoenen gaat kopen, is het belangrijk dat je het in de groei koopt zodat het niet te snel te klein wordt. Erg logisch. Mijn tip bij het kopen van handschoenen is om dat niet te doen. Jouw handen groeien namelijk een stuk minder snel dan de rest van jouw lichaam, waardoor je soms wel een heel seizoen in dezelfde maat zit. Uiteraard moet je wel rekening houden met een klein beetje speling, maar dat mag maximaal de breedte van je duim zijn wat er dan aan ruimte over is. Het probleem met te grote handschoenen is namelijk dat het erg lastig wordt om een bal te klemmen, aangezien je je grip voornamelijk met je vingers hebt. Met een handschoen die mooi aansluit, en waarbij de vingers goed opgevuld zijn, zal jouw balgevoel een stuk beter zijn.

 

2. Wel of geen fingersave

De bronafbeelding bekijken

Fingersave, stokjes achter de vingers

Een anders woord voor Fingersave is ‘vingerbescherming’. Vraag jezelf af of je een handschoen met- of zonder vingerbescherming wilt. Wanneer fingersave één van jouw eisen is, zullen de handschoenen zonder fingersave automatisch afvallen. Hetzelfde geldt andersom. Zo is jouw keuze weer een stapje beperkter en nu heb je al een aardig overzicht van de handschoenen waaruit je kunt kiezen.

Het voordeel van keepershandschoenen MET fingersave, is dat je vingers beter beschermd zijn. De kans dat je vingers omklappen is beperkt en daarmee is de kans op vingerblessures ook kleiner wanneer je gebruikt maakt van fingersave. Desondanks is het niet onmogelijk om vingerblessures op te lopen, de bal hoeft maar net verkeerd op je vinger terecht te komen en dan kun je alsnog een breuk oplopen. Het risico wordt dus alleen beperkt, maar niet geheel verworpen. De voordelen van handschoenen ZONDER fingersave zijn de betere bewegingsvrijheid, het comfort van de betere pasvorm en het betere balgevoel. Die ‘stokjes’ achter jouw vingers zorgen ervoor dat je je vingers minder soepel kunt bewegen. De ene beschouwt dit als onprettig, de ander heeft hier geen last van.

Je kunt fingersave eigenlijk zien als fietsen met zijwieltjes. Je bent een stuk minder wendbaar, maar je bent wel beter beschermd. Maak voor jezelf een afweging wat jij het belangrijkste vindt; extra veiligheid, of betere bewegingsvrijheid.

Met de twee aspecten die hierboven benoemd zijn, heb je al een goede basis voor jouw persoonlijke selectie. Dit zijn de twee belangrijkste dingen die je moet weten voordat je handschoenen gaat bestellen. We gaan nu kijken naar de details. Als je deze voor jezelf invult en goed selecteert, komt jouw ideale handschoen tevoorschijn. Het gaat om vier aspecten:

 

3. Prijs

Keepen is geen goedkope hobby, dat weten we allemaal. Gemiddeld slijt een keeper zo’n 2-3 paar keepershandschoenen per jaar (natuurlijk zijn er uitzonderingen). 2-3 keer per jaar nieuwe handschoenen aanschaffen, is minder leuk voor de portemonnee. Bepaal daarom van tevoren voor jezelf, wat jij in een jaar bereid bent om uit te geven aan keepershandschoenen. Wij, als medewerkers van KeepersTalent, proberen onze klanten altijd tips te geven om de slijtage van de handschoenen tegen te gaan. Tips hiervoor kun je ook vinden op onze website. Wij zijn er niet uit om u zoveel mogelijk geld te laten uitgeven, maar eerlijk en deskundig advies te geven.

Afbeeldingsresultaat voor keepershandschoenen merken

Verschillende merken keepershandschoenen

Bepaal dus voor jezelf wat je wilt uitgeven aan een handschoen. In ons assortiment heb je ruime keuze en zijn er voor ieder budget (hoog/laag) goede handschoenen beschikbaar. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen de kans moet krijgen om met goede handschoenen te kunnen spelen. Op onze webshop heb je de mogelijkheid om op een bepaalde prijscategorie te filteren. Maak hier gebruik van en je ziet de handschoenen verschijnen die binnen jouw budget passen.

Wat maakt de ene handschoen nou eigenlijk duurder dan de andere? Het verschil zit met name in de kwaliteit van de foamlaag. Hoe beter deze ontwikkeld is, hoe duurder de handschoen. Dit wil niet altijd zeggen dat ze ook per se langer mee gaan, het heeft met name invloed op de grip. Daarnaast zal een duurdere handschoen qua details wat netter afgewerkt zijn en zal het materiaal om je handen wat steviger zijn. Neem bijvoorbeeld neopreen, een stof wat wind en kou tegenhoudt. Dit is redelijk duur om te produceren en als dit in een handschoen verwerkt wordt, zoals in de Elite Neo, zal de prijs automatisch ook toenemen.

 

4. Merk

Binnen ons assortiment hebben wij verschillende merken voor keepershandschoenen: Elite Sport, Aviata, Sells, Uhlsport, Reusch, The One Glove en OneKeeper. Bergen met keuze voor de liefhebber dus. Het kan zijn dat jij al een hele lange tijd vastzit aan een bepaald merk. Als dat het geval is, kun je op dit merk filteren en is je selectie weer een stuk beperkter. Ook kan het zijn dat je al eens een merk hebt gehad waar je niet heel tevreden over was, selecteer dan alle merken behalve degene die je niet nog eens wilt. Dan blijven alleen de merken over die nog wel aanspraak maken op jouw beslissing en zullen de handschoenen die je sowieso niet wilt wegvallen.

 

Afbeeldingsresultaat voor goalkeeper glove cuts

Verschillende manieren van stikken

5. Pasvorm

Dit is wel erg specifiek gekeken, en hierop moet je alleen selecteren als je al veel verschillende keepershandschoenen hebt gebruikt en als zeker weet dat dit een vereiste voor jou is.

We hebben veel verschillende manieren van stikken, maar er zijn er 3 het belangrijkst: platte vingers, rollfinger en negatief. Daarnaast heb je ‘hybride’ handschoenen, hybride betekent eigenlijk ‘combinatie’. Dat wil dus zeggen dat een hybride handschoen over de kenmerken van minimaal 2 soorten pasvormen beschikt.

Van de drie soorten die ik net heb genoemd, zijn de platte vingers het minst strak. Dit is de klassieke vorm van stikken, zo waren vroeger alle handschoenen. Simpel, eenvoudig, vierkant. De naad zit aan de buitenkant en je hebt wat ruimte over bij de breedte van je vingers. Platte vingers zijn meestal prettig voor mensen met erg stevige en brede handen.

Negatief-gestikte handschoenen zitten al wat strakker, deze zijn namelijk naar binnen gestikt. Dit zorgt ervoor dat de handschoen bij de vingers strakker zitten dan bij bijvoorbeeld platte vingers. Bij negatief-gestikte handschoenen staan de vingers ook lichtelijk naar voren gebogen, waardoor je al meteen in de perfecte houding bent om de bal te ontvangen.

Dan hebben we nog rollfinger, de strakste pasvorm van alle drie. De foamlaag zit als het ware om de vingers heen gerold, waardoor een geen open ruimte meer bij de vingers is. Bij de 2 middelste vingers zitten twee naden, dit is waaraan je een rollfinger kunt herkennen. Sommige keepers ervaren deze naadjes als onprettig, omdat deze tijdens het vangen van de bal de hand raakt. De ander heeft hier totaal geen last van.

Qua pasvormen is het dus echt volledig een persoonlijke kwestie, ik kan dus ook niet zeggen wat het beste is. Meestal kom je er na een aantal versleten keepershandschoenen pas achter wat jij voor jezelf het fijnste vindt. Het beste is om de eerste keer toch naar de winkel te komen en even alle drie de verschillende pasvormen te passen, dan weet je meteen wat je het lekkerste vindt zitten en ook waar je de volgende keer op moet selecteren.

6. KleurAfbeeldingsresultaat voor kleur

Het laatste, en wat mij betreft het minst belangrijke aspect, de kleur van de handschoen. Voor sommige keepers is het belangrijk dat de outfit matcht met de handschoenen en de voetbalschoenen. Als je dit belangrijk vindt, ben ik de laatste die jou tegenhoudt om een matchende handschoen uit te zoeken (we hebben tevens genoeg keuze). Wat ik wel wil zeggen, is dat het naar mijn mening belangrijker is dat je een handschoen om je handen hebt die lekker zit en waarmee je gemakkelijk ballen pakt. Dit gaat wat mij betreft boven het uiterlijk. Echter is dit ook weer een persoonlijke kwestie, daarom hebben wij natuurlijk de optie beschikbaar gesteld om te filteren op kleur.

 

Wat ik met deze blog heb willen bereiken, is om jullie op de hoogte te brengen van welke punten er belangrijk zijn als je online een handschoen wilt bestellen. Check al deze aspecten en je komt bij de handschoen uit die perfect bij jou past! Ik hoop jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Elite Ignis

Elite Ignis

 

Mocht je, voordat je online gaat bestellen, de handschoenen graag een keer in het echt willen passen? Kom dan langs bij onze winkel KeepersTalent.nl te Breda, Verbeetenstraat 19, 4812XH. Hier zul je deskundig worden geholpen door personeel met een hoop ervaring op het gebied van keepen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bovenstaande foto is de Elite lgnis die vanaf de zomer 2020 in Nederland te verkrijgen is. De prijs is de normale sportzaak is €100 maar bij KeepersTalent.nl krijg je altijd 10% korting. Wil je meer weten over EliteKeepershandschoenen, check dan deze site. Deze site geeft realistisch beeld over de snelst groeiende keepersmerk van Nederland. Welke handschoenen je absoluut moet proberen en welke modellen je beter links kunt laten liggen.

Back to list

Related Posts