Keeperskleding

Scheenbeschermers voor keepers kopen

uhlsport.scheenbeschermers.keepers.zwart.

Scheenbeschermers voor keepers kopen

Het is vanzelfsprekend dat alle voetballers en keepers gebruik maken van scheenbeschermers, toch? Feit is echter dat het dragen van scheenbeschermers pas vanaf het seizoen 1999/2000 verplicht is door de KNVB. Sindsdien krijgen voetballers en sluitposten aanzienlijk minder te maken met blessures aan het (onder)been. Je kunt dus stellen dat scheenbeschermers zeer belangrijk zijn voor een keeper. 

Wat is een scheenbeschermer?

Een scheenbeschermer zorgt voor, de naam zegt het al, bescherming van de schenen. Scheenbeschermers zorgen ervoor dat je blessures aan het scheenbeen kunt voorkomen. Het wordt overigens niet alleen in het voetbal gebruikt. Ook andere sporten maken er gebruik van. Hockey is hier een mooi voorbeeld van. Belangrijk om te weten: scheenbeschermers worden van verschillende soorten materialen gemaakt, waaronder glasvezel, schuimrubber, polyurethaan en plastic.

Soorten scheenbeschermers

Ben je op zoek naar nieuwe scheenbeschermers? Dan heb je de keuze uit vier verschillende modellen. Het meest bekende model is de scheenbeschermer met enkelsok, welke tot driekwart van de schenen en de enkels beschermt. Daarnaast kun je ook gaan voor scheenbeschermers met een losse sok. Je trekt eerst de sok aan, om vervolgens de scheenbeschermer erin te schuiven. Verder kun je gaan voor een scheenbeschermer zonder sok met bandjes, die je wel om je been vast kunt maken. Tot slot heb je een nóg comfortabelere versie, namelijk de losse scheenbeschermer. Deze schuif je eenvoudigweg in je voetbalsok, om er vervolgens een stuk tape omheen te doen. De laatste soort scheenbeschermer wordt gezien als de meest comfortabele beschermer en wordt dan ook het meest gebruikt.

Scheenbeschermers voor een keeper

Voor keepers is extra bescherming aan de benen nóg belangrijker dan spelers in het veld. Doelmannen kunnen bijvoorbeeld bij het uitkomen te maken krijgen met een spits die een sliding maken op de keepers. Je schenen beschermen is dan ook zeer belangrijk. Denk er wel aan dat je niet een té zware scheenbeschermer aanschaft, aangezien deze jou kunnen belemmeren bij het uittrappen. Scheenbeschermers voor keepers is dus heel belangrijk.

Het maakt echter niet uit welke scheenbeschermers je kiest. Heb je de scheidsrechter wel eens iemand zien controleren op het dragen van bescherming bij de benen? Hoogstwaarschijnlijk niet, aangezien er (nog) geen speciale wetten en/of eisen voor gelden. Door de afwezigheid hiervan kunnen de fabrikanten maken wat ze willen.

Scheenbeschermers bestellen bij KeepersTalent.nl doe je hier!

Bekijk HIER ons YouTube kanaal

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *