Keepersshirt met bescherming
Als goalie doe je natuurlijk je uiterste best om de bal uit het doel te houden, dat is immers je taak. Op het moment dat je jezelf tot het uiterste moet strekken om een bal uit de hoek te halen kan je wel eens hard neerkomen met de duik. Keepersshirts dragen in dat geval een beetje bij om bij de val schaafwonden en beurse plekken te voorkomen.
Waarom een keepersshirt met bescherming?
Je komt als keep(st)er uiteraard vaak in de situatie terecht dat je jezelf in de hoek moet werpen of voor de bal moet gaan liggen. Keepersshirts zijn voorzien van paddings, die in deze situatie bescherming bieden. De paddings voorkomen nare plekken op de knieën en ellebogen. Zeker op kunstgrasvelden is dit erg nuttig om te hebben. Kunstgrasvelden zijn erg scherp waardoor de kans op schaafwonden aanzienlijk groter is.
Bescherming is niet de enige functie wat deze keepersshirts bieden. Als keep(st)er sta je, zelfs met een goede verdediging, toch vaak een groot deel van de wedstrijd stil. Toch moet je proberen om je lichaam warm te houden, zodat je als de bal komt je op je hoede- en flexibel bent. Keepersshirts zijn speciaal ontworpen om zoveel mogelijk wind tegen te houden. Daarnaast is een keepersshirt gemaakt van ademend materiaal en wordt transpiratievocht afgevoerd, waardoor je je droog en comfortabel blijft voelen.
Technische kenmerken
Vaak hebben diverse merken hun eigen draai gegeven aan de technische kant van een shirt. Ze hebben hun eigen manier waarop het transpiratievocht snel wordt afgevoerd, waardoor de kleding fijn en droog blijft aanvoelen. Zo heeft Adidas hun eigen ClimaLite technologie, Nike met de Dri-Fit technologie en Uhlsport vertegenwoordigd hun eigen Smartbreath classic technologie. Deze verschillende technologieën zijn allemaal los van elkaar ontworpen, maar veel verschillen ze niet. Ze hebben allemaal dezelfde functies en gemakken.
De shirts zijn grotendeels gemaakt van polyester. Het voordeel van polyester is dat dit materiaal erg licht maar toch sterk is. Daarnaast is het een ademende stof waardoor het dus een erg geschikte stof is om keepersshirts van te maken.
Tip!
Was je keepersshirt binnen één dag nadat je het gedragen hebt, zo voorkom je dat het transpiratievocht de kans krijgt om je shirt in te trekken. Wacht je iets langer dan dat? Dan krijg je die nare geurtjes niet meer uit je shirt.