Keepershandschoenen

Keepershandschoenen volwassenen

Als ik het heb over keepershandschoenen voor volwassenen, heb ik het over keepershandschoenen vanaf maat 7. Voor volwassenen heb je andere handschoenen dan voor kinderen. Vaak zijn de materialen van volwassen handschoen iets steviger of iets beter dat kinder handschoenen. Als volwassen zijnde heb je ook een stuk meer keuze uit keepershandschoenen, maar daarover later in deze blog meer.

Cuts

Zoals veel keepers al weten, bestaan er 3 verschillende cuts. Dit zijn namelijk platte vingers, negatieve vingers en rolvinger. Ik ga per cut even kort uitleggen wat het betekent en wat de voordelen en nadelen er van zijn. Platte vingers: de meest standaard cut die er is. De klassieke cut, zoals hij vroeger altijd werd gestikt. Simpel, vierkant, naden aan de buitenkant. Dit is de ideale pasvorm voor mensen met brede vingers. Negatief: Bij negatieve vingers zijn de naden naar binnen gestikt, waardoor de de handschoen al iets nauwer om de vingers aansluit. Bij negatief gestikte handschoenen staan de vingers altijd al een beetje naar voren gebogen, dit is de ideale houding voor het vangen van een bal en zo heb je met negatieve vingers dus een uitstekend balgevoel. Rolvinger: Rolvinger is de strakste van de drie. Hierbij is de foamlaag om de vingers heen gerold, waardoor je eigenlijk geen open ruimte meer hebt bij de vingers. De meeste keepers vinden strakke handschoenen fijn keepen doordat ze er een beter balgevoel door krijgen. Als er in een handschoen 2 verschillende cuts zijn toegepast, noem je dit een Hybride handschoen.

Prijzen

De prijzen voor volwassen keepershandschoenen liggen over het algemeen wat hoger dan voor kinderen. Dat is eigenlijk hetzelfde als bij kleding, er is namelijk meer materiaal voor nodig om het te maken. Daarnaast is de keuze voor volwassenen een stuk groter, omdat ze bij volwassen modellen een stuk meer gaan spelen met verschillende cuts. Kinderhandschoenen zijn wat eenvoudiger over het algemeen. Er zijn ook merken (Elite bijvoorbeeld) die geen onderscheid maken tussen groot en klein. Bij Elite loopt het vaak van maat 5 tot maat 11 en qua prijs zit je dan rond de 40-60 euro. Zowel voor kinderen als voor volwassenen

 

Related Posts