Keepershandschoenen

Keepershandschoenen kinderen

Alle keepershandschoenen die tot en met maat 6 zijn, vallen onder het kopje ‘kinderhandschoenen’. Er komen steeds meer verschillende modellen die voor kinderen geschikt zijn. Waar je eerst alleen simpele handschoentjes zag, zie je nu dat er nagedacht wordt over verschillende pasvormen en over de gebruikte materialen. In deze blog lees je meer over keepershandschoenen voor kinderen.

Materiaal

Het grootste verschil tussen keepershandschoenen voor kinderen en voor volwassenen is het gebruikte materiaal. Tegenwoordig maken ze de handschoenen voor volwassenen zo licht mogelijk, omdat je dan het beste balgevoel en de optimale bewegingsvrijheid ervaart. Sommige merken bieden deze handschoenen ook voor kinderen aan, maar dit is alleen aan te raden wanneer de jonge keeper al een goeie techniek beheerst. Dat is essentieel, omdat het kind anders blessures gaat krijgen. Keepershandschoenen voor kinderen zijn over het algemeen een stuk steviger en sterker gebouwd. Veiligheid is de hoogste prioriteit natuurlijk. Zo zie je bij veel kindermodellen dat er fingersave in zit. Dit zijn stokjes achter je vingers die er voor zorgen dat je vingers niet zo snel om zullen klappen. Daarnaast is de foamlaag ook wat stugger en hebben ze vaak wat minder grip. Dit doen ze, omdat kinderen heel vaak opstaan met hun vlakke hand nadat ze hebben gedoken en dan gaat de foamlaag snel kapot. Hoe stugger de foamlaag, hoe minder snel ze kapot gaan maar daar lever je wel wat grip voor in.jeugdkeepers.keeper

Wel of geen fingersave?

Beginnende keepers kiezen er vaak voor om fingersave in hun handschoenen te dragen, dat voelt namelijk wat sterker en veiliger. Die keuze is logisch en verstandig. Echter vind ik dat je na loop van tijd wel van fingersave af moet. Je levert namelijk enorm veel bewegingsvrijheid in zodra je die stokjes achter je vingers hebt. Je kunt het vergelijken met fietsen met zijwieltjes; je hebt minder kans om te vallen, maar je bent wel een stuk minder wendbaar. Gelukkig heb je tegenwoordig een ideale oplossing voor dit dilemma, verwijderbare fingersave. Zo kun je per training of wedstrijd bepalen of je met of zonder fingersave speelt. Je kunt dan bijvoorbeeld eens een training proberen zonder fingersave. Als je het dan niks vindt, stop je ze er net zo makkelijk weer terug in.

Klik hier om onze goedkoopste keepershandschoenen voor kids te bekijken.

Related Posts