Keepershandschoenen

Keepershandschoenen bewaren tijdens Corona

Keepersschool

Iedereen die een passie voor keepen heeft en al voor een lange tijd onder de lat staat, weet dat keepershandschoenen redelijk vaak aan vervanging toe zijn. Het is geen goedkope hobby als je steeds nieuwe voetbal handschoenen moet kopen. Gelukkig heeft KeepersTalent een paar tips voor jou, waardoor je langer kunt genieten van je keepershandschoenen!

Goed bewaren:

We leven momenteel in een aparte tijd, waarin we lang niet meer zo veel in teamverband mogen sporten als we eerst deden. Wat betekent dit voor je keepershandschoenen? Dat ze weleens voor een lange tijd droog kunnen liggen! Wanneer je jouw voetbal handschoenen voor een lange periode niet gebruikt, kan het zijn dat de foamlaag uit gaat drogen. Dit is super zonde, want hierdoor verlies je bijna al je grip en gaan ze sneller kapot. Er zijn twee manieren om dit tegen te gaan. De eerste manier is vooral handig voor wanneer de handschoenen ongeveer een weekje niet gebruikt worden: Controleer om de dag of jouw voetbal handschoenen nog nat / vochtig zijn. Zo niet, houd ze dan even onder de kraan om ze weer nat te maken. De tweede manier is handig voor een langere periode, zoals een zomer- of winterstop, of zoals nu tijdens COVID-19: Pak je handschoenen in en laat ze niet in de open lucht liggen (pas inpakken wanneer de handschoenen droog zijn). Dit kan met een plastic zakje, waarbij je de handschoenen met de vingertoppen naar beneden in het zakje stopt. Op deze twee manieren krijgen je handschoenen niet de kans om uit te drogen en heb je er langer plezier van.

Opstaan na het duiken:

Er zijn (te) veel keepers die na het duiken met hun vlakke hand opstaan nadat ze een mooie duik hebben gemaakt. Gelukkig zijn er ook al heel veel keepers die hun vuisten gebruiken om op te staan. Wanneer de bovenkant van je handschoenen beschadigt, heeft dit geen nadelig effect op je grip en levensduur. De binnenkant van je handschoenen is de foamlaag. Deze laag wil je zo lang mogelijk goed houden en om hiervoor te zorgen is het belangrijk dat je niet met je platte hand opstaat. Tegenwoordig zijn er heel veel kunstgrasvelden in Nederland, dit is ruwer dan echt gras. Foam is zacht, kunstgras is ruw: zacht materiaal slijt enorm hard als het over ruw materiaal heen schaaft en daarom is het super belangrijk om te proberen om je vuisten te gebruiken.

Uittrekken van de handschoenen: 

Het is belangrijk om je keepershandschoenen op de juiste manier uit te trekken. Dit doe je NIET door aan de vingers te trekken, maar dit doe je als volgt: Leg de hand (waarvan je de handschoen uit wilt trekken) op je borst, leg je andere handschoenen erbovenop zonder het klittenband te raken en schuif vervolgens je hand uit de handschoenen. Op deze manier komt er geen wrijving over de foamlaag en kan deze dus niet slijten.

Klik op deze link om te zien hoe je je handschoenen het beste uit kunt trekken!