Keeperskleding

Keepersbroeken online kopen tips

Keepersbroeken online kopen tips

Tegenwoordig hebben we in Nederland een hele hoop kunstgrasvelden, dit is lekker om op te spelen omdat het veld geen hobbeltjes heeft en egaal is. Het nadeel van kunstgras is dat je er hele nare schaafwonden van kunt krijgen. Maar daar hebben we iets voor: keepersbroeken. We hebben lange keepersbroeken, korte keepersbroeken en driekwart keepersbroeken.

Uhlsport lange keepersbroek

Lange keepersbroeken:

Een lange keepersbroek beschermt met name de knieën en de heupen tegen schaafwonden en blauwe plekken. De keepersbroeken bevatten over het algemeen bescherming, wat ook wel padding genoemd wordt. Deze padding bevindt zich op de knieën en op de heupen. Het zorgt ervoor dat je een aangename landing maakt zonder dat je knie/heup veel pijn doet.

Wij als KeepersTalent raden vaak keepersbroeken van Uhlsport aan. Deze staan onder onze klanten als beste aangeschreven. Dit komt doordat ze niet snel kapot gaan en de meesten ze lekker vinden zitten. We hebben 3 verschillende soorten lange broeken van het Duitse merk Uhlsport: Standaard, Essential en Kevlar. De standaard keepersbroek zit wat wijder en is aangenaam voor keepers met wat stevigere benen. De essential keepersbroek zit daarentegen wat strakker, en wordt door keepers met wat dunnere benen vaak als aangenaam ervaren. Daarnaast hebben we de Kevlar keepersbroek, waarbij de padding op de knieën en heupen is gemaakt van kevlar. Dit is het materiaal wat professionele motorrijders ook in hun pak hebben zitten en is niet/nauwelijks kapot te krijgen.

Naast Uhlsport hebben we ook diverse andere merken waar lange keepersbroeken van te verkrijgen zijn: Reusch, Masita, Stanno.

 

Driekwart keepersbroeken:

De bronafbeelding bekijken

Uhlsport driekwart keepersbroek

Sommige keepers vinden een lange broek niet lekker zitten, dat kan natuurlijk. Ze vinden ze te zwaar en kunnen er niet snel genoeg in bewegen, maar ze willen het liefst wel dat de knieën en heupen beschermd blijven. De driekwart keepersbroek is hiervoor de ultieme oplossing, het is licht en het bevat bescherming op de knieën en op de heupen. De broek valt tot net over de knieën, waardoor je scheenbeschermers er mooi onder passen.

De driekwart keepersbroek die u rechts afgebeeld ziet staan, bevat dezelfde padding als de Uhlsport essential keepersbroek die ik hierboven heb benoemd. De broek zit erg comfortabel en wat strakker om de bovenbenen. Voor in de zomer is deze broek ideaal, een lange broek is dan namelijk erg warm in tegenstelling tot deze keepersbroek. Je kunt in de zomer ook met een korte broek spelen, alleen dan heb je geen bescherming op de knieën zitten.

 

 

 

 

De bronafbeelding bekijken

Uhlsport korte keepersbroek

Korte keepersbroeken:

Neuer met een keeperslegging

Dan de korte keepersbroeken. Deze worden vaak in de zomer gebruikt, soms zelfs in de winter voor de echte koudbloedigen. Een korte keepersbroek is het lichtste van de drie genoemde keepersbroeken, je bewegingsvrijheid is hierbij optimaal. Dit is natuurlijk een groot voordeel, desondanks zit er ook een nadeel aan verbonden. Je bent namelijk niet beschermd op de knieën, waardoor de kans aanwezig is dat je hier schaafwonden oploopt. Ook daar hebben we een oplossing voor: Uhlsport long tights.

De Uhlsport long tights is een legging die speciaal is gemaakt voor keepers. Zo behoud je je bewegingsvrijheid, en ben je ook beschermd tegen schaafwonden. Zulke leggings worden vaak gebruikt door professionele keepers tijdens de training, kijk maar naar de afbeelding hier rechts.

Ook voor in de zomer is het lekker om zo’n legging te gebruiken. Het is namelijk niet zo warm als een lange keepersbroek. Naast de long tights, hebben we ook de Uhlsport Goalkeeper Tight Kort. Dit is de korte variant ervan, waarbij er geen bescherming op de knieën zit. De korte tights hebben de zelfde lengte als de korte keepersbroeken en de padding zit op de heupen. Mocht je een slidingbroekje zonder bescherming willen? Dan hebben we de Uhlsport Slidingbroek.

 

 

 

 

Twijfel je tussen twee maten? Dan raden wij ten alle tijden aan om voor de grootste van de twee te gaan. Het beste is natuurlijk om even onze keeperswinkel te bezoeken in Breda. Hier zul je deskundig worden geholpen door medewerkers met veel ervaring op het gebied van keepen.