Keepershandschoenen

Hoe zit een keepershandschoen in elkaar?

hoe zit een keepershandschoen in elkaar

 

De onderdelen van een keepershandschoen

Hoe zit een keepershandschoen in elkaar? Keepershandschoenen bestaan uit verschillende onderdelen. Deze beïnvloeden allemaal de de pasvorm, kwaliteit en pasgevoel. Welke keepershandschoen past het best bij jou? Je leest het allemaal in deze blog.

Body
We beginnen met de basis van een keepershandschoen: de body. Deze kan bestaan uit verschillende materialen, waaronder mesh. Dit materiaal ademt goed en is dan ook perfect tijdens warme zomerdagen. Ook zijn er materialen die wat gladder zijn en dus goed schoon te maken zijn. Je hebt ook handschoenen waar er geen lucht in de handschoen kan glippen. Dit is ideaal voor tijdens de winter. Hierdoor blijven je handen lekker warm.

Foam
Het belangrijkste onderdeel van een keepershandschoen is de foamlaag. Foam zorgt voor grip en wordt ook wel natuurlijk latex genoemd. Het is verkrijgbaar in verschillende varianten. Over het algemeen geldt: hoe zachter de foamlaag is, hoe duurder de keepershandschoen is. Gladde foam zorgt echter ook voor nadelen: het slijt sneller. Hoe goedkoper de handschoen is, hoe harder de foam is. Je handschoenen gaan dan misschien wel langer mee, maar de grip is minder. Dit geldt vooral bij natte weersomstandigheden, waarbij je beter speciale aqua-keepershandschoenen kunt dragen. Wat super belangrijk is om te weten: Keepershandschoenen gaan niet kapot door het stoppen van ballen, maar door het afzetten met platte hand op het (kunstgras)veld, keepen met een te droge foamlaag en slecht onderhoud.

Aqua Keepershandschoenen hebben een zachtere foamlaag, zodat het water beter in kan trekken in de handschoen, het nadeel hiervan is dat de aqua handschoen sneller slijt.

Achterkant
De achterkant van de keepershandschoen is niet heel belangrijk als het gaat om prestaties, het zorgt echter wel voor uitstraling. Vaak heeft de achterkant een opvallende kleur en zijn er patronen in terug te vinden. Meestal is de achterkant een dikkere laag dan de foamlaag. Hoe dikker het materiaal van deze achterkant is, hoe robuuster de handschoen aanvoelt. De achterkant bestaat bij de duurdere modellen meestal uit natuurlijk latex. De goedkopere keepershandschoenen bevatten vaak kunststof materiaal.

Bandage
De bandage wordt ook wel sluiting genoemd en is te onderscheiden in twee varianten: de klassieke- en de elastische bandage. Een klassieke bandage is altijd eenmaal om de pols geslagen, terwijl de elastische steeds vaker tweemaal om de pols wordt geslagen. Een groot voordeel van laatstgenoemde bandage is dat het altijd strak zit, omdat het over een rekbaar materiaal beschikt.

Onze medewerkers in Breda staan je graag te woorden om je alles te vertellen over hoe een keepershandschoen in elkaar zit.

Bekijk HIER ons YouTube kanaal

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *